Ontbijt en lunch to go

Ontbijt en lunch to go

10 november 2022 0 Door Tjitske

Wellicht is dit voor velen herkenbaar, vooral als je vroeg moet beginnen met werken; het meenemen van je ontbijt. Fijn om op die manier een paar extra minuutjes slaap te kunnen krijgen. En daarnaast is het toch fijner als je achter je bureau op het werk rustig kan genieten van je ontbijtje in plaats van gehaast thuis in de keuken. En net zoals bij veel Nederlanders zit er dan misschien ook nog wel meegenomen lunch, ofwel brood, in je tas. Ben je nu helemaal klaar met die saaie ontbijtjes en lunches, lees dan snel verder.

Ontbijt tips

Er is natuurlijk helemaal niets mis met het ontbijten met een boterhammetje met hagelslag, kaas of pindakaas. Wie is er immers niet groot mee geworden?! Maar soms wil je toch gewoon even net wat anders. Daarom zou je kunnen kijken naar wat andere vormen van vezels. In de winter is het misschien wel lekker om iets warms te eten als ontbijt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een ontbijtje met havermout, opgewarmd in de magnetron met havermelk. Dit geeft een lekkere romige smaak. Met water kan het overigens ook, maar dan is de smaak minder romig. Daarbij kun je variëren in toppings. Van appel met rozijntjes, een beetje kaneel tot aardbeien, tot een lepel chocoladepasta en amandelen. Maar misschien is dit in de zomer wat zwaar en ga je liever voor iets lichters. Dit kan uiteraard! Denk eens aan een potje yoghurt. Hier kun je muesli bij doen, vers fruit zoals een banaan en kaneel. Ook is yoghurt lekker met muesli, appeltjes en rozijnen en uiteraard wat kaneel. Als een soort frisse appeltaart!

Lunch tips

Als kind kreeg je waarschijnlijk gewoon wat boterhammetjes mee naar school. In een brooddoos kind zitten vaak boterhammetjes met kaas, worst en zoet beleg. Wellicht doe je dat nu nog steeds zo. Maar gelukkig kun je deze brooddoos ook vullen met wraps of een heerlijke salade. Je kunt een wrap maken met wat hummus, gegrilde groente en verse kruiden. Of ga je liever voor een simpele salade van tomaten, komkommer, paprika, wortel en een frisse dressing op basis van citroen? Aan deze salade kun je nog wat couscous toevoegen, zodat je wat langer vol blijft. Op deze manier skip je die saaie boterhammen en krijg je ook nog eens wat extra groente binnen. Dit maakt de lunch toch een stuk feestelijker dan altijd maar die saaie boterhammen? En, bijkomstig voordeel, je kunt op deze manier gemakkelijk variëren. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan dat broodje of die salade uit de kantine!