Meer informatie over een traplift

Meer informatie over een traplift

29 juli 2022 0 Door Tjitske

Een traplift kopen of een traplift huren? Voor beide is natuurlijk iets te zeggen. Denk jij dat je tijdelijk niet in staat bent om zelfstandig de trap op te lopen? Dan is het huren van een traplift wellicht een betere optie. Je bent als je huurt in elk geval minder geld kwijt dan wanneer je besluit een lift te kopen. Overigens valt het met de prijs traplift nog best wel mee. Of je nou koopt of huurt, het is de investering altijd waard. 

De lift wordt aan de trap zelf gemonteerd

En dan kun je zo ineens de trap niet meer zelf oplopen en dat terwijl de slaapkamers boven zijn. Dan heb je een probleem, een probleem dat je op kunt lossen door een traplift te huren of te kopen. Een traplift is een veel gebruikt en vooral zeer handig hulpmiddel. Koop of huur je een traplift, dan krijg je een stoel en een rails thuis. Dit wordt aan de binnenkant of aan de buitenkant van de trap vastgemaakt. De stoel waarop je gaat zitten, wordt door een motor aangedreven. Je verplaatst je dus in de stoel en via de rails naar boven en naar beneden. 

Een geschikte huislift voor elke trap

Er is een geschikte traplift voor elk type trap. Het doet er niet toe of er een of meerdere bochten in zitten of sprake is van een volledig rechte trap. Een goede lift biedt absolute veiligheid. Je hebt een standaard uitvoering van de huislift, er zijn echter ook liften die speciaal geprepareerd zijn voor mensen die te maken hebben met overgewicht, terwijl er zelfs liften zijn voor mensen die blind zijn. Ook als je gebonden bent aan een rolstoel, is er voor jou zeker een geschikte traplift beschikbaar. 

Vergoeding van de zorgverzekeraar?

Let wel op; je kunt alleen gebruik maken van een traplift als je een zeer solide trap hebt. Vaak wordt bovendien uitgegaan van een minimale breedte van zeventig centimeter. Dat de trap stevig moet zijn, komt omdat de lift aan de trap zelf vastgemaakt wordt en niet aan de muur. De investering in een lift is altijd de moeite waard. De lift heeft namelijk een zeer lange levensduur en kan eveneens prima hergebruikt worden. Moet je gebruik maken van een lift, dan zijn er bepaalde zorgverzekeraars die daar een vergoeding voor beschikbaar hebben. Kun jij niet meer op eigen kracht naar boven en naar beneden lopen? Overweeg dan de aankoop of huur van een goede traplift.