Dit moet je niet doen bij een bewuste lifestyle

Dit moet je niet doen bij een bewuste lifestyle

1 juni 2022 0 Door Tjitske

Ben je aan het kijken naar veranderingen in jouw lifestyle en daarom bewuster bezig met wat je gedurende de dag doet? Krijg je er echter geen grote verschillen mee? Dan kan het zijn dat je iedere dag toch nog dingen doet die jou tegenwerken om de doelen te bereiken. Een bewuste lifestyle houdt namelijk niet alleen in dat je iets beter oplet wat je doet, maar ook dat je de juiste veranderingen aanbrengt die overeenkomen met jouw doelen. Maar wat moet je dan vooral niet doen bij de nieuwe lifestyle en wat juist wel?

Bewuster kijken naar voedingsstoffen

Ben je voornamelijk aan het opletten wat je eet? Dan kun je al snel geneigd zijn om alleen naar het aantal calorieën te kijken. Deze calorieën zorgen er immers voor dat je op gewicht blijft of juist afvalt. Echter zijn er dan nog veel voedingsstoffen die een nadelig effect kunnen hebben op jouw lichaam en geest. Producten met veel vetten zullen namelijk door jouw lichaam opgenomen worden en suikers geven jou voornamelijk op de korte termijn energie. De dip die je later krijgt, kan jouw welzijn verminderen en je hebt minder concentratie tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Zorg daarom dat je ook bewuster kijkt naar de voedingsstoffen in jouw maaltijden.

Bewegen op basis van jouw doelen

Bewegen zit vaak niet zomaar in jouw systeem. Desondanks is het aanbevolen om gedurende de dag minimaal 30 minuten te bewegen. Zo kun je vaak in een pauze al een rondje lopen en van de frisse lucht genieten. Als je wilt afvallen of meer kracht wilt krijgen, is het handig om naar andere sporten te kijken. Deze sporten kunnen ervoor zorgen dat meer kracht krijgt, wat ook kan leiden tot betere prestaties op de werkvloer. Daarnaast kun je jouw zelfvertrouwen verbeteren door middel van sporten, dit werkt je mentale gezondheid in de hand. Je moet dus gerichter kijken naar de sporten die je uitvoert om aan jouw beweging te komen.

Verslavende middelen achterwege laten

Je geniet ongetwijfeld ook wel eens van een drankje. Eens in de zoveel tijd alcohol nuttigen, kan geen kwaad. Je moet het alleen met mate doen. Wat je echter niet moet doen bij een bewuste lifestyle is drugs gebruiken. Drugs zorgt niet alleen voor een bepaalde mate van ontspanning, het zorgt ook snel voor een verslaving, met alle gevolgen van dien. Een weed verslaving kan daarom het beste voorkomen worden. Als je toch merkt dat je verslaafd bent, zijn er voldoende instanties die jou helpen om hier vanaf te komen.