De voordelen van papieren draagtassen voor het milieu

De voordelen van papieren draagtassen voor het milieu

20 mei 2022 0 Door Tjitske

Je hebt het vast wel gemerkt dat het milieu tegenwoordig een steeds grotere rol is gaan spelen. Het gaan niet goed met het klimaat en het milieu, daarom moet er actie genomen worden. Mensen worden hier gelukkig wel steeds bewuster van en doen allemaal op hun eigen manier hun best om hier een steentje aan bij te dragen. Mensen gaan bijvoorbeeld minder met de auto, om hun CO2 uitstoot te verminderen. Dit heeft een positieve invloed op het klimaat. Ook zie je steeds minder plastic circuleren. Eerst was bijna alles van plastic. Denk maar aan plastic en lp hoezen. Tegenwoordig die je dit steeds meer van papier. Voor een plastic tasje in de supermarkt moet je tegenwoordig bijvoorbeeld geld betalen. Dit zorgt ervoor dat de totale hoeveelheid zwerfplastic vermindert, wat natuurlijk ook positieve effecten heeft op het milieu. Maar wat zijn andere voordelen van papieren draagtassen voor het milieu? Hier gaan we in dit artikel verder op in. 

Biologisch afbreekbaar en herbruikbaar

Het is een heel groot voordeel dat papieren draagtassen biologisch afbreekbaar en herbruikbaar zijn. Biologisch afbreekbaar betekent dat wanneer je dit tasje in de natuur zou laten rondslingeren, deze op den duur gewoon uit zichzelf zou verdwijnen. Dit is natuurlijk erg goed, omdat het dan niet schadelijk is voor het milieu. Ook laat dit geen enkele vorm van giftige stof achter, waardoor je het kan gaan zien als een soort mest. Naast dat papieren draagtassen biologisch afbreekbaar zijn, zijn ze ook nog eens herbruikbaar. Je kunt deze opbergen en weer als tas gebruiken als je de volgende keer boodschappen gaat doen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als inpakpapier. 

Sterk en zuinig

Een ander groot voordeel van papieren draagtassen is dat ze sterk en zuinig zijn. Hoewel veel mensen denken dat papier natuurlijk zo doorscheurt, is dit totaal niet het geval. Papieren tassen kunnen redelijk wat gewicht hebben. Kleine papieren tassen kunnen tot wel 2 kg tillen. Als je er grote papieren tas hebt, kan hier tot 14 kilo in zonder te scheuren. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg zuinig, wat betekent dat de goedkoop zijn in aanschaf. 

Verschillende functies en maten

Het laatste voordeel van papieren draagtassen is dat ze voor veel verschillende functies gebruikt kunnen worden. Zo kan je ze bijvoorbeeld bedrukken, waardoor het een promotiemateriaal wordt. Ook kun je er goodiebags van maken of kun je het gebruiken als cadeautas. Papieren tassen komen voor in bijna alle formaten die je maar wenst, ook dat is een groot voordeel van papieren draagtassen.