Ceci n’est pas le Sea Grill
Het nieuwe pop-up restaurant van chef Yves Mattagne is gelegen in het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten aan het Koningsplein.
Er is hier geen sprake van sterrenkeuken, Art Club biedt een verschillend concept: een wereldkaart geïnspireerd door de vele reizen van de chef en gericht op delen.
Een creatieve keuken waar de borden worden gepresenteerd zoals een tapas, om te delen. Van de bao van varkensvlees met hoisinsaus, tot dumplings van eend en foie gras en de hamachi in Saké fusie, Yves Mattagne’s inspiratie komt grotendeels van zijn ervaringen in Azië.
De chef herwerkt eveneens enkele van zijn klassiekers uit le Sea Grill zoals bv. de mini burgers van kalfszwezerik met kreeftenbearnaise of zijn américain van rode tonijn die aan tafel bereid wordt.
De bediening wordt geleid door Fabrice D’Hulster, al meer dan 10 jaar zijn trouwe zaaldirecteur, is vloeiend en ontspannen in een vriendelijke en muzikale sfeer.
Yves Mattagne

Yves Mattagne ontdekt zijn roeping tijdens vakanties die hij doorbracht aan de Belgische kust, in het hotel-restaurant dat zijn tante er runde. Het is trouwens tijdens deze periode dat zijn passie voor de producten uit de zee zal ontstaan. Na zijn militaire dienst, integreert Yves Mattagne de brigade van de Hilton Brussels vooraleer hij, drie jaren later, naar de Hilton Gatwick gaat te Londen, waar hij chef wordt, gedurende twee jaar.
Met deze internationale ervaring keert Yves Mattagne terug naar zijn geboorteland, waar hij assistent wordt van Michel Beyls, chef van l’Orangerie. Vervolgens liep hij enkele maanden stage in restaurant Le Divellec in Parijs met als doel zich te vormen voor de toekomstige opening van de Sea Grill, Restaurant van het Radisson. Exact één jaar nadat hij er de leiding nam, werd Yves Mattagne beloond met zijn eerste ster in de Michelin gids (1991). Hij krijgt er een tweede in 1997.
Yves Mattagne is een man met passie, empathie, talent en overtuiging. Van de orkestratie van zijn etablissementen tot de verdediging van de sector, maar ook zijn engagementen bij verscheidene liefdadigheidsinstellingen, is Yves Mattagne vrijgevig, geïnvesteerd en charismatisch.
Nadat hij 30 jaar doorbracht in de keukens van de Sea Grill, slaat een pagina zich om en begint een nieuw avontuur voor de chef wiens ervaring, talent en creativiteit niet meer te bewijzen zijn. Vanaf november sluiten Yves Mattagne en zijn team zich aan bij La Villa Lorraine, na volledige renovatie.
Op het menu
Yves Mattagne stelt een wereldkaart voor, geïnspireerd door zijn reizen en gericht op delen. Een creatieve keuken waar de borden worden gepresenteerd zoals een tapas, om te delen.
Van de bao van varkensvlees met hoisinsaus, tot dumplings van eend en foie gras en de hamachi in Saké fusie, Yves Mattagne’s inspiratie komt grotendeels van zijn ervaringen inw Azië
De chef herwerkt eveneens enkele van zijn klassiekers uit de Sea Grill zoals bv. de mini burgers van kalfszwezerik met kreeftenbearnaise of zijn américain van rode tonijn die aan tafel bereid wordt